amerikai animációs film, 92 perc, 2010
rendező: Chris Sanders, Dean Deblois
forgatókönyvíró: Dean Deblois, Chris Sanders, Adam F. Goldberg, Peter Tolan, Cressida Cowell
zeneszerző: John Powell
szereplők: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Craig Ferguson, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Kristen Wiig, T.J. Miller

 

Az időzítés nem is lehetne sikerültebb. A Nagy Visszaszámlálás és az adrenalin-vágy korában igenis oltári nagy szükség van egy sárkányokkal, kardokkal, harcosokkal degeszre tömött trve metal "rajzfilmre". Ideje volt félretenni a kecskéket igéző Clooney-t, aki ott és az egek uraként is felülmúlta elvárásaimat, meg egyáltalán, kizárólagos joggal szórakoztatott az elmúlt hetekben. Az animált világba visszatérve, hogy hol és merre tart a versengés a Pixar és a DreamWorks között, az ebből a nézőpontból nézve (is) édesmindegy, előbbi révén tavaly f/elszálltunk, utóbbi okán magunkba. Észak piromán világa bő másfél órában igazságot szolgáltat a műfajnak és az egyre inkább státusz-szimbólummá váló 3D-nek is, mégsem ez a lényeg, hanem hogy amit látunk, az megélhető és szerethető. És nagyon viking.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cycoz.blog.hu/api/trackback/id/tr681876867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása