Köszönöm a szót, igen, sikeres ránctalanító alapozással sikerült megágyazni ennek a hangversenynek a francia Riviéra szokásosan valószínűtlen, kék ege alatt. Amikor a hátsó bejáraton elhagytuk Monte Carlo-t és ránkvirradt a dermesztő magyar hajnal, már az járt a fejemben, hogy az azúrkék tenger és a monokinis (március elején!) hölgyek okozta lelki nyugalmat szívesen cserélném be tűzben égő emberi végtagok és lézerrel lékelt koponyák látványára. Hangerőt, erőszakot, fröccsenő verítéket akartam... nem kicsit, nagyon. Till és társai pedig megtették azt a szívességet, hogy partnerek voltak ebben.

Az előzenekarként ránkrontó Combichrist bemutatta, mit ér az alapozó ipari döngölés dalok nélkül. Igazi aréna-produkció az övék, 2 dob-szinti-ének ki- és felállásban roppant hatásos a belépő, ritmus- és látványközpontú a mutatvány. Piro és nagy fények a helyzetből adódóan felejtve, amit kaptunk, az nem volt több jól kitalált vásári mutatványnál, kis esti bemelegítő gimnasztika, ami éppen akkor ért véget, amikor végképp fárasztóvá vált volna a dolog. Kombikrisztus és tanítványai el, odalent helyezkedés a nagy mutatvány előtt.

 

Takra kilenckor a Rammstein belecsap a lecsóba, elhangzik 18 nóta, körítve akkora  mániákus haknival, amiből egyszerűen nem lehet eleget kapni. A kissé gyámoltalan új albumot nem próbálták takargatni a korábbi nagyokkal, kellő súllyal képviseltették magukat a friss darabok a repertoárban... egy részük működött ilyen környezetben, más részük itt sem. Persze a zene csak alapot szolgáltat a golyóbis egyik leglátványosabb pirotechnikai bemutatójához, ahol a legapróbb mozdulatokig megtervezett minden, de égeti a bőrt és kényezteti a szemet, mint mindig.

kép: passzio.hu

A műsor egyetlen helyről nézve nyújt maximális élvezetet, és én szerencsére (no meg nem kevés pénzért) ott állhattam az első sorokban, láttam és éreztem az elszabadult öngyújtóval játszadozó dajcspankokat, a hajamban hab keveredett konfettivel, a gyomromat öklözte a lábdob.  Erről van szó, erre váltottam jegyet! Pocakosodik a Rémstájn, de hála az ördögnek, a konvenció fogalmát továbbra sem ismerik, a pénzük sem lett kevesebb, így olyat mutatnak, ami könnyíti az emésztést és felszabadítja a légutakat, már ha nyílt sebek nélkül túléled. Az ínyencek cirkusza ez ma is, megvettek itt és most is kilóra és piróra.

Tegnap este ezek szóltak:

1. Rammlied
2. B*******
3. Waidmanns Heil
4. Keine Lust
5. Weisses Fleisch
6. Feuer Frei
7. Wiener Blut
8. Frühling in Paris
9. Ich tu dir weh
10. Du riechst so gut
11. Benzin
12. Links 234
13. Du hast
14. Pussy

15. Sonne
16. Haifisch
17. Ich will

18. Engel

A bejegyzés trackback címe:

https://cycoz.blog.hu/api/trackback/id/tr711846551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LoviGabi 2010.03.17. 13:59:47

hangosítás az jó erős volt, a basszus dübörgött a kiemelt álló hátsó részében is, szerencsére vittem füldugót :)

more pics: www.flickr.com/photos/lovigabi/sets/72157623513149753/

otherwheres 2010.03.17. 14:07:08

@LoviGabi: köszönet a megosztott felvételekért, egyébként pedig lekvár vagy :)

LoviGabi 2010.03.17. 16:00:44

@otherwheres: lehet, de olyan munkahelyen dolgozom jelenleg, ahol egy hallásvizsgálat kedvezőtlen eredményén sokat lehet veszíteni... s ezt egyetlen koncert sem éri meg nekem.

Afterburner 2010.03.17. 16:01:07

Csak a más által szívott fűtől ne fájt volna a fejem:-( Egyébként zseniális, mint mindig!!!
süti beállítások módosítása