volbeat@diesel.hu, 2010

2010.03.06. 14:10

Bezony, eltölthet minket a kollektív öröm, a Volbeat a vadludak rendszeretetével tér vissza hozzánk. Lehet, hogy néha nem tudják, melyik országban is járnak, az pedig többszörösen megerősített tény, hogy az átlagos koncertlátogatói kultúra továbbra is mélyen balkáni szinten mozog idehaza, az immár negyedik honi koncert megtörténtén ez mit sem változtat. Ez pedig csudálatos egy dolog, mert van, amiből sosem elég. Feszültséglevezetésre, rajongásra vagy pusztán önfeledt kikapcsolódásra több, mint tüneti kezelés. A Volbeat jó, a Volbeat profi, a Volbeat kell nekünk.

Az előzenekari státuszt betöltő német Bulletmonks viszont nem volt jó. Ezúttal nem mi szenvedtük ki a szupportot, a főbanda maga választotta, ráadásul papíron és meghallgatva is passzoltak a számukra kijelölt helyre, mégsenem. Nem bántom őket, a füleket megerőszakoló hangzás esélyt sem adott egy élvezetes bemelegítésre. A hátrányos helyzetű külsővel megvert frontember nagyon örült nekünk, de - részemről legalábbis - ez nem volt kölcsönös...

Poulsenék színpadra vonulása után kb. 1,5 percig volt lehetőségem még azon aggódni, hogy rendben lesz-e így a koncert, azután már csak az volt a kérdés: lehet-e jobb, mint tavaly?  Nos, de. A banda mögött most nem állt olyan vaskos turnétörténet, mint legutóbb, a négy dán frissen, lazán támadta meg a színpadot, így a színpadi munka még dinamikusabb, a poénok még üdébbek lettek. A színpadkép már egy éve ugyanitt is tökéletes volt, a számsorrendet variálták meg kissé (egy már ismert, de lemezen még ki nem hozott, plusz egy vadonatúj, erősen QOTSA-ízű tétellel bővítve a kínálatot) és a gegtárat frissítették, hogy ezen se legyen okunk fanyalogni. Az aktuális setlist akkor is (mindig) tökéletes, ha kimarad egy-két személyes favorit, most éppen ezek voltak műsoron:

A seggfejek ismét megszámláltattak (gyk. counting all the assholes in the room), a Volbeat pedig újfent bejelentette igényét a bálkirálynői posztra. Több se kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cycoz.blog.hu/api/trackback/id/tr121813621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pancs 2010.03.07. 11:44:24

Ez milyen setlist?
Hiányzik róla a "Rebel Monster" és az "Only wanna be with you".
...és persze megint jó kis Slayer-es befejezés :)

otherwheres 2010.03.07. 11:52:12

@Pancs: úgy is van. asszem bécsi a setlist
süti beállítások módosítása